Fanfarekorps Ons Genoegen Hattem
Muziek is beleven!

Onze Orkesten.

Fanfarekorps Ons Genoegen Hattem bestaat uit een drietal muzikale onderdelen. De orkesten staan onder leiding van gediplomeerde dirigenten. Nieuwsgierig? Kom gerust een kijkje nemen tijdens één van onze repetitieavonden.


A-orkest

Het A-orkest van Ons Genoegen bestaat uit ongeveer veertig leden. Het orkest geeft minimaal vier concerten per seizoen, waaronder het traditionele Voorjaarsconcert, Najaarsconcert en het Kerstconcert. Deze concerten worden ieder jaar aangevuld met één of meerdere bijzondere evenementen, waarbij externe orkesten, bands of musici worden uitgenodigd voor een gezamenlijk optreden. Daarnaast neemt Ons Genoegen regelmatig deel aan de concoursen van de KNFM. In het verleden werd het A-orkest Ons Genoegen zes maal nationaal kampioen in de vroegere Vaandelafdeling. 


Dirigent Sandra Mulder
Repetitie Maandagavond, 19.30 - 21.45 uur
Locatie De Triangel, Veenburgerweg 13, HattemJeugdorkest

Het Jeugdorkest is het opleidingsorkest van de vereniging. Leden die hier deel van uit maken, hebben les via één van onze docenten of via de muziekschool. Het orkest biedt de mogelijkheid aan leerlingen om ervaring op te doen in het samenspelen, met als doel om later aan te sluiten bij het A-orkest. Het Jeugdorkest geeft meerdere optredens per jaar, waaronder een aantal zomerse buitenconcerten in de buurten van Hattem (zie foto). Daarnaast wordt er voor onze jeugd regelmatig leuke activiteiten georganiseerd, zoals een avondje bowlen, slaapfeest of een weekend op kamp. 

Dirigent Almer Zijlstra
Repetitie Vrijdagavond, 18.30 – 19.30 uur
Locatie De Triangel, Veenburgerweg 13, HattemPercussiegroep

De Percussiegroep is de slagwerkgroep van het fanfarekorps. De Percussiegroep geeft meerdere concerten per jaar, veelal in samenwerking met het A-orkest. Ook treedt de Percussiegroep van Ons Genoegen op in samenwerking met andere slagwerk-ensembles uit de regio (zie foto). De Percussiegroep verleent altijd haar medewerking aan het Voorjaarsconcert en de buitenconcerten voor de zomervakantie. Daarnaast vormt de Percussiegroep de onmisbare voorhoede van het korps bij straatoptredens, bijvoorbeeld met de optochten voor Koningsdag en de avondvierdaagse.


Dirigent Thomas van Olst
Repetitie Woensdagavond 19.00 – 20.30 uur

Locatie De Triangel, Veenburgerweg 13, Hattem
Dirigenten

Ons Genoegen werkt samen met gediplomeerde muziekdocenten en -dirigenten. De dirigenten van de drie orkesten zijn Sandra Mulder (A-orkest), Thomas van Olst (Percussiegroep) en Almer Zijlstra (Jeugdorkest). Lees hieronder meer over Onze Dirigenten.Sandra Mulder

Sandra Mulder (Zwolle, 1988) heeft twee studies afgerond aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle, trompet en HaFaBra-directie. In juni 2017 is Mulder geslaagd voor haar Master Directie HafaBra. Naast haar studie geeft zij trompet- en bugellessen bij verschillende verenigingen en is zij als dirigent verbonden aan het studieorkest van Ontwaakt Hattem en de Vriezenveense Harmonie. In haar vrije tijd speelt ze ​trompet bij het ​Gelders Fanfare Orkest, waar zij tevens sectieleider is.Thomas van Olst

Thomas van Olst (Hattem, 1996) is sinds november 2017 dirigent van de Percussiegroep van Fanfarekorps Ons Genoegen Hattem. Daarnaast is hij zelf actief als slagwerker bij zustervereniging CMH en het Gelders Fanfare Orkest. Van Olst vervult tevens met enige regelmaat de rol van gastdirigent bij diverse andere slagwerkgroepen. Eind 2023 is Van Olst benoemt tot muzikaal leider van het Slagwerkensemble van Koninklijke Muziekvereniging Apollo uit De Wijk.Almer Zijlstra

Almer Zijlstra begon al op jonge leeftijd met het beoefenen van de cornet. Sinds 2020 studeert hij aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle waar hij HaFaBra-directie volgt bij Alex Schillings. Zijlstra is onder meer dirigent van de orkesten van UDI Bemmel en Eendracht Schaarsbergen. Naast dirigeren is Zijlstra actief als cornettist bij Soli Brass uit Leeuwarden en als trompettist bij het Gelders Fanfare Orkest. Ook dirigeert hij de B-band van Pro Rege Heerenveen.
 
 
 
Instagram